04 studenoga, 2015

Turnir povodom 10. godišnjice sustava Direktne Prijave (Direct Entry)

ICCF raspisuje prigodan turnir povodom 10-godišnjice postojanja sustava Direktne Prijave (Direct Entry). Turnir se igra u 3 faze, slično kao svjetski kup, pravo igranja imaju svi članovi ICCF, a jedini uvjet je da se pristojba uplati preko Direktne Prijave (Direct Entry), za što je potrebno imati PayPal račun. Slijedi prijevod raspisa:


Na ovogodišnjem ICCF kongresu u Walesu odlučeno je da se, a nakon vrlo uspješnog i popularnog DE5A turnira, organizira i DE10A na obljetnicu deset godina od uvođenja sustava direktne prijave. Organizator turnira DE10A je, u suradnji s ICCF-om, povjerenik sustava direktne prijave SIM Ian M Pheby, IA (ENG).

Prva, preliminarna faza DE10A će početi 5. travnja 2016., točno na 10. obljetnicu programa Direktne Prijave.

Natjecanje će se održati u tri faze, a plasman u polufinalnu i finalnu fazu ostvariti će najuspješniji igrači iz preliminarnih grupa. Broj igrača koji se plasiraju ovisiti će o ukupnom broju prijavljenih igrača, ali je za očekivati da će preliminarne skupine obuhvaćati 9 igrača (8 partija po igraču), ili 11 igrača (10 partija) ili 13 igrača (12 partija), ovisno o broju zaprimljenih prijava. Sve partije će se igrati na serveru uz tempo igre od 10 poteza u 30 dana, a uvjetni potezi će biti dopušteni. Partije se rejtingiraju, a biti će moguće osvajati i norme za ICCF titule.

Trajanje preliminarne i polufinalne faze će biti oko 18 mjeseci, s fiksnim roka završetka navedenim na početku. Finalna faza neće imati datum završetka.

Pravo sudjelovanja

DE10A je otvoren za sve igrače koji se prijave koristeći sustav Direktne Prijave.

Prijava

Prijave su moguće:

  • putem ICCF sustava Direktne Prijave ISKLJUČIVO (Kliknite na "Nova natjecanja" /New Events/ a zatim na "Prigodni Turniri" /Jubilee Tournaments/). Prijave preko nacionalnih saveza nisu moguće. Pristojba iznosi 6.35 €.
  • igrači koji su stekli pravo na besplatnu prijavu na ovaj turnir, kao dokaz o uvjetima moraju poslatiti svoje ime, e-mail adresu, ICCF ID i naziv turnira na kojem su to pravo stekli mejlom na: de@iccf.com


Broj preliminarnih skupina na koje se svaki igrač može prijaviti je neograničen, ali u polufinalu je dozvoljeno maksimalno dva mjesta po igraču, te jedno u finalu.

Rok za sve prijave je 5. ožujka 2016. Raspored po grupama će biti izrađen u najkraćem mogućem roku nakon tog datuma.

Nagradni fond

Nagradni fondom iznosi 1,000 €, kao što je dogovoreno na ICCF kongresu 2013. Točna distribucija nagradnog fonda odredit će se nakon što je budu poznati ukupan broj prijava i preliminarnih grupa. Pehari će se također dodijeliti najuspješnijim igračima (prva tri mjesta) u finalu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.