31 prosinca, 2015

Raspis 5. svjetskog kupa u Šahu 960 (FRC - Fisher Random Chess)

Četvrtak, 31. prosinca 2015
ICCF
raspisuje
5. svjetski kup u Šahu 960
 
Turnir se igra na serveru i biti će organiziran u 3 ili 4 faze, ovisno o ukupnom broju prijava. U preliminarnoj fazi grupe će se sastojati od 6 igrača (10 partija po igraču) a dvojica prvoplasiranih kvalificiraju se za iduću fazu. U svim grupama igra se dvokružno svak sa svakim (igrači će imati iste početne pozicije s bijelim i crnim figurama, ali različite od protivnika do protivnika). Vremenska kontrola biti će 10 poteza u 30 dana. Natjecanje se rejtingira za rejting listu Šaha 960.
Prijave
Igrači se mogu prijaviti na uobičajeni način preko svojih Nacionalnih Federacija ili, gdje je to omogućeno, preko ICCF-ovog sustava Direktne Prijave.
Svi finalisti 3. svjetskog kupa u Šahu 960 natjecanja u 5. svjetskom kupu mogu započeti od polufinalne faze (počinje otprilike u prvoj polovici 2017.), uz prijavu preko Nacionalnih Federacija najkasnije do 30.10.2016.
Prijave preko Nacionalnih Federacija trebaju sadržavati ime igrača, e-mail adresu, te ICCF ID a potrebno ih je poslati e-mailom Organizatoru Turnira Leonardo Madonia, (e-mail: lmadonia@iccf.com) najkasnije do 28. veljače 2016. Preporučeno je prijave slati čim pristignu i ne čekati zadnji trenutak.
Igrači se mogu prijaviti za više preliminarnih grupa.
Raspored igrača po skupinama izvršiti se slučajnim izborom koliko god to bude moguće; ipak, geografska distribucija kao i prihvatljiv nivo prosječnog rejtinga uzeti će se u obzir.
 
Organizacija Turnira
Turnir započinje 15.03.2016.
Prijave su otvorene od 01.01.2016 do 28.02.2016 kako bi ostalo dovoljno vremena za sparivanje.
Sve preliminarne grupe završiti će s igrom najkasnije 15.06.2016.
Sve nezavršene partije koje mogu utjecati na plasman kvalifikanata biti će procjenjene. Igrači čije partije budu išle na procjenu moraju poslati sucu turnira (TD) zapis partije, zahtjevani rezultat (pobjeda ili remi) te popratnu analizu radi procjene najkasnije do 05.07.2016.
Procjene će biti organizirane na način da su svi kvalificirani igrači poznati do 31.08.2016.
Početak druge faze očekuje se najkasnije 01.10.2016.
 
Nagrade
Nagrada od 1000 € za tri prvoplasirana igrača (500 €; 300 €, 200 €), u slučaju istog broja bodova nagrade se dijele. (samo za Finale, op.L.Lj.)
 
Kvalifikacije
Po dva prvoplasirana igrača iz svake preliminarne grupe kvalificiraju se za iduću fazu.
Za preliminarnu fazu nema ograničenja broja prijava po pojedinom igraču, ali maksimalno dvije kvalifikacije su dozvoljene za polufinalnu, te naravno, samo jedna za finale (za slučaj organizacije turnira u 4 faze, broj prijava za drugu fazu je neograničen).
Za slučaj da broj prijavljenih igrača nije djeljiv sa 6, igrači sa najvećim rejtingom (do maksimalno 5, bez višestrukih prijava) napreduju direktno u iduću fazu.
 
Pobjednik 5. svjetskog kupa u Šahu 960 stječe kvalifikaciju za turnir kandidata pojedinačnog prvenstva svijeta (uz primjenu kriterija pri jednakom broju bodova)
 
Od Federacija članica traži se da ovom turniru daju što je moguće veći publicitet među svojim članstvom.
Želimo svim sudionicima puno zanimljivih partija i novih poznanstava sa dopisnim šahistima iz drugih zemalja, u duhu prijateljstva i ICCF mota AMICI SUMUS.
 
 
Leonardo Madonia
Centralni voditelj Turnira
 
Markus Hömske
ICCF službenik za turnire bez stjecanja normi
 
Frank Geider
 Direktor svjetskih turnira 
       
Objavio: Leonardo Ljubičić

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.