30 prosinca, 2018

Raspis 8. Svjetskog Kupa u šahu 960


ICCF
raspisuje
8. svjetski kup u Šahu 960
Turnir se igra na serveru i biti će organiziran u 3 ili 4 faze, ovisno o ukupnom broju prijava. U preliminarnoj fazi grupe će se sastojati od 6 igrača (10 partija po igraču) a dvojica prvoplasiranih kvalificiraju se za iduću fazu. U svim grupama igra se dvokružno svak sa svakim (igrači će imati iste početne pozicije s bijelim i crnim figurama, ali različite od protivnika do protivnika). Vremenska kontrola biti će Trible Block (trajanje turnira: 550 dana, Početno stanje na satu: 50 dana, Početno stanje u banci: 75 dana, Dodatak po potezu: 3 dana). Natjecanje se rejtingira za rejting listu Šaha 960.
Prijave
Igrači se mogu prijaviti na uobičajeni način preko ICCF-ovog sustava prijave. (Pristojba preko NF iznosi 9 €, nap. L.Lj.).
Svi finalisti 5. svjetskog kupa u Šahu 960 natjecanja u 8. svjetskom kupu mogu započeti od polufinalne faze (počinje otprilike u prvoj polovici 2020.).
Rok za prijavu je 28. veljače 2019.
Igrači se mogu prijaviti za više preliminarnih grupa.
Raspored igrača po skupinama izvršiti se slučajnim izborom koliko god to bude moguće; ipak, geografska distribucija kao i prihvatljiv nivo prosječnog rejtinga uzeti će se u obzir.
Organizacija Turnira
Turnir započinje 15.03.2019.
Prijave su otvorene do 28.02.2018 kako bi ostalo dovoljno vremena za sparivanje.

Nagrade
Nagrada od 1000 € za tri prvoplasirana igrača (500 €; 300 €, 200 €), u slučaju istog broja bodova nagrade se dijele. (samo za Finale, op.L.Lj.)
Kvalifikacije
Po dva prvoplasirana igrača iz svake preliminarne grupe kvalificiraju se za iduću fazu.
Za preliminarnu fazu nema ograničenja broja prijava po pojedinom igraču, ali maksimalno dvije kvalifikacije su dozvoljene za polufinalnu, te naravno, samo jedna za finale (za slučaj organizacije turnira u 4 faze, broj prijava za drugu fazu je neograničen).
Za slučaj da broj prijavljenih igrača nije djeljiv sa 6, igrači sa najvećim rejtingom (do maksimalno 5, bez višestrukih prijava) napreduju direktno u iduću fazu.
Od Federacija članica traži se da ovom turniru daju što je moguće veći publicitet među svojim članstvom.
Želimo svim sudionicima puno zanimljivih partija i novih poznanstava sa dopisnim šahistima iz drugih zemalja, u duhu prijateljstva i ICCF mota AMICI SUMUS.
Leonardo Madonia
Centralni voditelj Turnira
Joerg Kracht
ICCF službenik za turnire bez stjecanja normi
Frank Geider
 Direktor svjetskih turnira 
       
Objavio: Leonardo Ljubičić

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.