16 veljače, 2021

Obraćanje Predsjednika HKDŠ

 

Poštovani šahovski prijatelji,

zahvaljujem svim članovima skupštine HKDŠ koji su iskoristili svoja članska prava i poklonili mi svoje povjerenje izborom za predsjednika udruge. Pozdravljam i sve ostale članove koji nisu sudjelovali u radu ove skupštine i pozivam ih da se aktivno uključe u buduća događanja za koja vjerujem da će biti vrlo dinamična. Svoje viđenje vođenja udruge u narednom periodu dao sam u kratkom kandidacijskom predstavljanju i tu nemam ništa posebno za dodati: krećemo u realizaciju odmah.

Koristim priliku čestitati novoizabranim članovima Nadzornog odbora i Stegovnog suda i želim im uspješan rad te blisku međusobnu suradnju.

Jutros mi je prvi čestitao sada već bivši predsjednik Željko Ivanović. U konstruktivnom razgovoru dogovorili smo da sve potrebne radnje oko tranzicije provedemo u što kraćem roku kako bi se nesmetano nastavio kontinuitet djelovanja. Željku se zahvaljujem na odrađenoj dionici i ogromnom doprinosu radu udruge, naročito u samim počecima transformacije iz neformalne udruge građana u registriranu udrugu kada je trebalo puno znanja, strpljenja i upornosti u savladavanju raznih birokratskih labirinata.

Sa sjetom prihvaćam situaciju da je dosadašnjem predsjedniku NO L. Ljubičiću prestao mandat. Dugogodišnja suradnja na izradi normativnih akata i rješavanju svih mogućih pitanja i problema u radu udruge prerasla je u osobno prijateljstvo. Leo je naš najprepoznatljiviji brend: njegovo osvajanje titule pojedinačnog prvaka svijeta u dopisnom šahu proslavilo je naširoko i našu malu udrugu. Nekako se nadam da će mu jednog dana dosaditi igračka mirovina. Do tada – uživaj, zaslužio si!

Ne bi si mogao oprostiti da naglašeno ne spomenem naša dva doajena, igračke legende Davora Krivića i Antu Ljubičića. Dragi mladići, beskrajno hvala na svim postigunućima koja ste od prapočetaka (tamo negdje od 1975.(!)), pa sve do danas davali ovoj udruzi i želim vam da ostanete aktivni još dugo, dugo...

Posebno se zahvaljujem Zvonku Jurasu koji je postao naš glavni administrator za odnose sa ICCF i Nenadu Doriću koji je prihvatio moj poziv da bude nacionalni izbornik.

 

Poštovani svi, želim vam još mnogo životnih i šahovskih uspjeha i nadasve da sačuvate dobro zdravlje u ovim čudnim vremenima.

 

Prijatelji smo – Amici sumus!

 

U Ogulinu, 16. veljače 2021., Zdravko Tešić

 

 

 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.