30 ožujka, 2021

Pozdrav Izbornika

Poštovani šahovski prijatelji,

koristim priliku da Vas sve pozdravim i zahvalim predsjedniku HKDŠ Zdravku Tešiću na imenovanju za izbornika HKDŠ. Nadam se da ću ispuniti njegova i Vaša očekivanja.

U vrlo kratkom vremenu kreću mnoga važna ekipna natjecanja ICCF-a, redom: Europsko ekipno prvenstvo (12 EU Team Championship Semi-Finals) s predviđenim početkom u prvoj polovici 2021. godine, polufinala prošlog ciklusa su završena, preostala samo jedna partija na 10th European Team Championship - Final,

Olimpijada (Olympiads 23 Preliminaries) s predviđenim početkom u siječnju 2022. godine,

te regionalna natjecanja:Mare Nostrum (Mare Nostrum V završen 8. ožujka 2018.) upitno odigravanje novog zbog nedovoljno zainteresiranih ekipa,

Slavenski kup ( Slav Cup VI preostale dvije partije u tijeku) koji počinje po završetku 6. izdanja,

Dunavski kup (VI. Danube Cup-Paul Darmogray Memorial preostalo 11 partija),

kao i ostala prigodna (pozivna) ekipna natjecanja uz organiziranje prijateljskih ekipnih mečeva.

Jučer je stigao poziv za Nol van't Riet Team Tournament koji kreće u svoje četvrto izdanje. Radi se o turniru za igrače rejtinga <2300 koji je predviđen u dvije faze (polufinalnu i finalnu).

Svaka nacionalna federacija ima pravo prijaviti dvije ekipe s igračima čiji je rejting <2300 na listi 2021/2. Igra se na šest ploča, a tijekom natjecanja moguće je zamijeniti maksimalno 3 igrača.

Finale je predviđeno s 13 ekipa, gdje će 3 prvoplasirane biti nagrađene medaljama. Upisnina za natjecanje je 5 Eura po igraču tj. 30 za ekipu.

Igra se Trostruki Blok (Triple Block) sistem uz 700 dana za cijelo natjecanje, sa 50 dana početno u banci te 5 dana inkrementa.

Rok za prijave ekipa je 12. lipnja 2021, a predviđeni početak polufinala 4. srpnja (rođendan Nol van't Riet!).

Molim sve igrače rejtinga <2300 koji su zainteresirani za nastup na ovom turniru da se jave na moj mail ili mobitel kako bi odredili i prijavili ekipe za nastup.

Kao što vidite biti će prilike za sve željne igre i nastupa, pa molim da mi se javite svi koji želite igrati kako bi složili najbolje ekipe u navedenim natjecanjma, a i organiziramo neke prijateljske mečeve ukoliko ima zainteresiranih.

Stojim na raspolaganju za sve nejasnoće i eventualna pitanja.

Srdačan pozdrav,

Nenad Dorić

098/1701984

Objavio: Zvonko Juras

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.