05 rujna, 2021

ICCF: Pravila i proceduralna ažuriranja Kongresa 2021

 

Slijedi sažetak promjena pravila i procedura ICCF -a na temelju nedavno završenog ICCF -ovog Kongresa 2021. godine. Ove su promjene navedene u nastavku u kategorijama  (A) koje se primjenjuju na igrače,  (B) primjenjuju se na direktore turnira, (C) primjenjuju se na organizatore turnira, (D) se odnose na kapetane momčadi, i (E) razne (gore nisu uključene) . 

Broj u formatu 2021-### koji slijedi nakon svakog unosa specifičan je broj prijedloga. Oni su ovdje navedeni u slučaju da netko želi vidjeti stvarni prijedlog na temelju kojeg je opisana promjena odobrena.

 

A. Primjenjivo na igrače

1. Od 1. siječnja 2022. određene ICCF turnirske pristojbe bit će snižene. (2021-025)

2. Odobreni su izdaci novca i plan za konzultacije sa stručnjakom za statistiku ocjena kako bi se utvrdilo kako je najbolje ažurirati ICCF -ov sustav ocjenjivanja. Pojedinosti potražite u 2021-033.

3. Odobreno je ispitivanje sljedeće nove vrste događaja: " Za pokretanje tri igrača od 7, s ocjenom, dvostruki krug, neocijenjene događaje sa nasumičnim početnim pozicijama izvučenim s popisa. Događaji će se odvijati u trostrukom bloku od 302 dana kontrola vremena, omogućujući pregled, ocjenu i potencijalne prijedloge za Kongres 2022. Za svaki od igranih parova koristit će se različita nasumična početna pozicija. Ti će probni događaji biti slobodni za sudjelovanje odabranih volontera. Također je vrijedno napomenuti da je upotreba trostrukog bloka u ovim sudskim događajima samo za olakšavanje izvješća na Kongresu 2022., svaki daljnji razvoj ovog stila događaja ne bi nužno bio povezan s određenom kontrolom vremena "(2021-039)

4. Od 1. siječnja 2022. niti jedan ICCF događaj neće dopustiti igračima povlačenje prije službenog datuma početka, iako će događaji i dalje biti stavljeni na mrežu barem tjedan dana ranije. (2021-010)

5 . Počevši od 1. siječnja 2022. godine, igrači na događajima ICCF-a na kojima je moguća promocija neće biti promaknuti osim ako igrač ima plus rezultat (> 50% mogućih bodova). (2021-011)

6. Od trenutka kada se to može implementirati na poslužitelju, igrači će imati mogućnost snimanja vlastitog povlačenja, odustajanja od više utakmica ili odmora u više igara odjednom. Iznad svake ploče za igre bit će nova stavka izbornika naslovljena nešto poput "mogućnosti za zaustavljanje sve igre". Igrači koji trebaju prekinuti sve svoje igre na barem jednom kompletnom turniru, a potencijalno i za sve svoje igre, imat će mogućnost da to učine izravno i jednostavno. 

Opcija povlačenja će rezultirati (a) zaustavljanjem svih igračevih igara, slanjem igara na suđenje (ili u rijetkim situacijama otkazanim), (b) igračem snimljenim prihvaćenim povlačenjem i (c) igračem zabilježeno sa 6-mjesečnom suspenzijom od svih registracija i sudjelovanja ICCF događaja. (To je ono što prihvaćeno povlačenje uključuje već godinama. Jedina je promjena to što će ga igrač moći izravno snimiti.) 

Opcija "daj otkaz u svim igrama" odnosi se na situaciju u kojoj igrač mora neko vrijeme prestati igrati, ali želi izbjeći šestomjesečnu suspenziju koju bi donijelo prihvaćeno povlačenje. Opcija "odustani od svih igara: može se koristiti za jedan događaj ili za sve događaje u kojima igrač sudjeluje. 

Opcija "uzeti sve odmore" je da poslužitelj odmah evidentira sve moguće odmore (u svim igrama u jednom događaju ili u svim igrama u svim događajima). Opcija "take all leave" namijenjena je igračima koji očekuju da će se u bliskoj budućnosti moći vratiti igranju i trebaju zaustaviti satove. (Po povratku na igru, svaki neiskorišteni dopust može se otkazati i biti dostupan za buduću upotrebu.)

Točan datum implementacije ove opcije izbornika trenutno nije poznat, iako su radovi u tom pogledu već započeli. (2021-018)

7. Budući da su poštanski promotivni turniri značajno smanjili broj prijavljenih, WT/H i WT/M događaji će se kombinirati i nazvati WT/A. Neki drugi detalji također će se promijeniti kada se to dogodi. (2021-026)

8. Posljednja rečenica pravila 1.2.4.6 bit će izbrisana. Ova promjena samo ažurira pravila kako se prvotno očekivalo prije dvije godine pa neće biti dalje opisana ovdje. Za detalje pogledajte 2021-009.

 

B. Primjenjivo na direktore turnira

1. Počevši od 1. siječnja 2022. godine igrač koji je već bio registriran na međunarodnom natjecanju ne može kasnije služiti kao zamjenski ili zamjenski igrač u tom istom događaju. Ovo pravilo neće biti automatizirano u bliskoj budućnosti, pa će ga morati primijeniti svi direktori turnira. (2021-013)

2. Počevši od 1. siječnja 2022. godine, igrač koji je igrao u momčadi koja je eliminirana na međunarodnom natjecanju ne može tada ponovno ući u isti događaj u drugoj momčadi. Ovo pravilo neće biti automatizirano u bliskoj budućnosti, pa će ga morati primijeniti svi direktori turnira. (2021-014)

3. Počevši od 1. siječnja 2022. godine, igrači u međunarodnoj ocijenjenoj momčadi nikada ne mogu sami sebi poslužiti kao zamjenski ili zamjenski igrač. Ovo pravilo neće biti automatizirano u bliskoj budućnosti, pa će ga morati primijeniti svi direktori turnira. (2021-015)

4. Počevši od 1. siječnja 2022. godine, igrači koji su već radili u međunarodnoj momčadi ne mogu više igrati u toj momčadi. (Ovo se ne odnosi na kapetane momčadi koji prethodno nisu igrali nijednu igru ​​na događaju.) Ovo pravilo neće se automatizirati u bliskoj budućnosti pa će ga morati primijeniti svi direktori turnira. (2021-016)

5. Sljedeće ne mijenja ništa o tome što direktori turnira mogu učiniti. Novi postupak samo dodaje ono što igrači također mogu učiniti za sebe:

Počevši od trenutka kada se to može implementirati na poslužitelju, igrači će imati mogućnost snimanja vlastitog povlačenja, odustajanja od više utakmica ili odmora u više igara odjednom. Iznad svake ploče za igre bit će nova stavka izbornika naslovljena nešto poput "mogućnosti za zaustavljanje sve igre". Igrači koji trebaju prekinuti sve svoje igre na barem jednom kompletnom turniru, a potencijalno i za sve svoje igre, imat će mogućnost da to učine izravno i jednostavno. 

Opcija povlačenja će rezultirati (a) zaustavljanjem svih igračevih igara, slanjem igara na suđenje (ili u rijetkim situacijama otkazanim), (b) igračem snimljenim prihvaćenim povlačenjem i (c) igračem zabilježeno sa 6-mjesečnom suspenzijom od svih registracija i sudjelovanja ICCF događaja. (To je ono što prihvaćeno povlačenje uključuje već godinama. Jedina je promjena to što će ga igrač moći izravno snimiti.) 

Opcija "daj otkaz u svim igrama" odnosi se na situaciju u kojoj igrač mora neko vrijeme prestati igrati, ali želi izbjeći šestomjesečnu suspenziju koju bi donijelo prihvaćeno povlačenje. Opcija "odustani od svih igara: može se koristiti za jedan događaj ili za sve događaje u kojima igrač sudjeluje. 

Opcija "uzeti sve odmore" je da poslužitelj odmah evidentira sve moguće odmore (u svim igrama u jednom događaju ili u svim igrama u svim događajima). Opcija "take all leave" namijenjena je igračima koji očekuju da će se u bliskoj budućnosti moći vratiti igranju i trebaju zaustaviti satove. (Po povratku na igru, svaki neiskorišteni dopust može se otkazati i učiniti dostupnim za buduću upotrebu.)

Točan datum implementacije ove opcije izbornika trenutno nije poznat, iako su radovi u tom pogledu već započeli. (2021-018)

6. Počevši od 1. 1. 2022., svaki put kada igrač podnese pritužbu direktoru turnira da protivnik provodi "obranu mrtvog čovjeka" (prema pravilu 3.15.2.2.), A direktor turnira ne podržava tu tvrdnju, direktor turnira i dalje će morati obavijestiti protivnika da je takva tvrdnja postavljena (i nije podržana). (2021-019)

7. Pojašnjenje postojećeg pravila: Direktori turnira (TD) moraju zabilježiti rezultat poštanske igre kada je TD primio rezultat igre od  najmanje jednog igrača , ne nužno od oba igrača. (2021-021)

 

C. Primjenjivo na organizatore turnira

1. Od 1. siječnja 2022. bit će dodana tri nova seta mogućnosti onome što će biti dopušteno kao prijateljska utakmica ICCF -a:

(a) savezima članicama s najmanjim brojem i relativno malim brojem igrača bit će dopušteno spojiti prijateljske utakmice u pojedinačne momčadi. Mole se organizatori turnira da pogledaju prijedlog 2021-023 za pojedinosti.

(b) igrači iz zemlje koja je u procesu podnošenja zahtjeva za članstvo u ICCF -u, kako je naznačeno sudjelovanjem izvršnog odbora, imaju pravo sudjelovati u prijateljskim utakmicama kao da su već članovi saveza. (2021-027)

(c) određene svjetske regije mogu se koristiti za formiranje tima za prijateljske utakmice. Te regije su  Afrika, Azija, balkanske zemlje, baltičke zemlje, BeNeLux, Karibi, Srednja Amerika, istočna Europa, Europa, Bliski istok, nordijske zemlje, Sjeverna Amerika, Oceanija, Patagonija, Južna Amerika i Zapadna Europa (2021-037)

2. Od 1. siječnja 2022. niti jedan ICCF događaj neće dopustiti igračima povlačenje prije službenog datuma početka, iako će događaji i dalje biti stavljeni na mrežu barem tjedan dana ranije. (2021-010)

3. Počevši od 1. siječnja 2022. godine, igrači na međunarodnim događajima gdje je moguća promocija neće biti unaprijeđeni osim ako igrač ima plus rezultat (> 50% mogućih bodova). (2021-011)

4. Počevši od 1. siječnja 2022. godine, igrači mogu igrati samo na jednoj ploči u međunarodnom timskom natjecanju, s izuzetkom prijateljske utakmice ICCF -a u kojoj još uvijek nema službenih ograničenja. (2021-012)

5. Počevši od 1. siječnja 2022. godine, igrač koji je igrao u momčadi koja je eliminirana na međunarodnom natjecanju ne može tada ponovno ući u isti događaj u drugoj momčadi. (2021-014)

6. Zatvoren je jaz u politici privatnosti ICCF -a (zahtjev GDPR -a) koji se odnosio na organizaciju određenih međunarodnih događaja. Preporučuje se da svi organizatori turnira pročitaju detalje u prijedlogu. (2021.-2020.)

7. Počevši od 1. siječnja 2022., pravila gledanja prijateljskih utakmica ICCF -a nužno će uključivati ​​dvije komponente: (a) dva kapetana tima odlučit će o odgode za javno gledanje, ali ne više od 10 poteza, i (b) ne može biti zahtjev da sve igre budu dovršene prije javnog gledanja. (2021-038)

8. Počevši od 1. siječnja 2022. godine, minimalni broj različitih pojedinaca za formiranje tima bit će četiri (4), uključujući i prijateljske utakmice. (2021-024)

9. Od 1. siječnja 2022. pravila ICCF -a (1.2.3.1 do 1.2.3.7) koja uključuju turnire Svjetskog kupa bit će promijenjena, mijenjajući broj igrača koji su dopušteni u različitim odjeljcima. (2021-032)

10. Što se tiče otvorenih turnira web poslužitelja, postojat će nova procedura za osiguravanje financijske odgovornosti sponzoriranjem federacija članica. Pojedinosti potražite u 2021-034.

11. Počevši od 1. siječnja 2022. godine, provodit će se novi postupci prekida utakmica za turnire u Schveningenu i Silliju. Pojedinosti potražite u 2021-035.

12. Od 1. siječnja 2022. niti jedan ICCF događaj neće dopustiti igračima povlačenje prije službenog datuma početka, iako će događaji i dalje biti stavljeni na mrežu barem tjedan dana ranije. (2021-010)

 

D. Primjenjivo na kapetane ekipa

1. Počevši od 1.1.2022., Igrači nikada ne mogu sami sebi služiti kao zamjenski ili zamjenski igrač. (2021-015)

2. Počevši od 1. siječnja 2022. godine, igrači koji su već radili u međunarodnoj momčadi ne mogu više igrati kao članovi te momčadi. (Ovo se ne odnosi na kapetane momčadi koji prethodno nisu igrali nijednu igru ​​na turniru.) (2021-016)

3. Počevši od 1. 1. 2022., može biti samo jedan službeni kapetan ekipe za bilo koju momčad na međunarodnom natjecanju. (2021-017)

4.  Počevši od 1. siječnja 2022. pravila gledanja prijateljskih utakmica ICCF -a nužno će uključivati ​​dvije komponente: (a) dva kapetana momčadi odlučit će o odgode za javno gledanje, ali ne više od 10 poteza, i (b) ne može biti zahtjev da sve igre budu dovršene prije javnog gledanja. (2021-038)

 

E. Ostalo (prethodno nije uključeno u ovu e -poruku)

1. Filipini su odobreni kao federacija novih članica ICCF-a (2021.-2004.)

2. Aruba je odobrena kao nova federacija članica ICCF-a (2021-030)

3. Venezuela je izbačena iz ICCF-a (2021-028)

4. Počevši od 1. siječnja 2022., postojat će novi rekord svaki put kada službenik ICCF -a pristupi utakmici na svojoj poziciji uživo. (2021-022)

5. Popravljen je jaz otkriven u opcionalnoj metodi preferencijalnog glasovanja za službenike ICCF -a. Pojedinosti potražite u 2021-040.

 

Ako imate pitanja, najprije pogledajte navedeni prijedlog za odgovor. Ako i dalje imate pitanje, slobodno me kontaktirajte.

 

Dennis Doren, povjerenik za pravila ICCF -a

 


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.