24 srpnja, 2017

FINJUB 55 Open - raspis

Popularni open turniri dobivaju na popularnosti iz mjeseca u mjesec, tako sada finci organiziraju turnir u standardne 3 faze. Evo raspisa:

FINJUB-55 Jubilarni turni

Povodom 55-godišnjice finske federacije dopisnog šaha, organiziramo međunarodni open turnir. Natjecanje će se odvijati u 3 faze: Preliminarna, Polufinalna i Finalna. Igra se isključivo preko servera.

Prijave su otvorene za Preliminarnu fazu, a rok za prijavu je 15. Listopad 2017.

1 Preliminarna faza

Početak igre je 01. Studeni 2017. Grupe će se sastojati od 7 igrača, a vremenska kontrola je 40 dana za 10 poteza uz 45 dana odmora godišnje. Pobjednik svake grupe kvalificira se za Polufinale, a u slučaju podjele mjesta odlučuje Baumbach pravilo (veći broj pobjeda). Moguće će biti predlaganje poteza (uvjetni potezi), a prijenos svih partija je uživo sa odgodom od 5 poteza. Pristojba iznosi 12 €, bez ograničenja u broju prijava po pojedinom igraču, dok je maksimalan broj kvalifikacija u polufinale 2 po igraču. Pristojba se može platiti servisom Pay
pal (olavi.riikonen@elisanet.fi) ili EU-uplatom
(IBAN: FI20 2065 1800 0794 65), finskoj federaciji dopisnog šaha.

http://www.shakki.net/liitot/skl/maksut.html

Nap. L.Lj: sa fincima smo dogovorili, da naši igrači ne plaćaju direktno i time i provizije bankama, da ćemo uplatiti kumulativno preko naše federacije za sve prijavljene (osim za one koji idu preko PayPal servisa), a igračima obračunavamo na kraju godine pojedinačno - stoga tko želi igrati samo neka javi meni, ja ću voditi evidencije i računa o svemu. Također, za takve uplate (preko NF) pristojba iznosi 11 €.

2 Polufinale

Započeti će čim budu poznati svi kvalifikanti iz Preliminarne faze. Pobjednici iz prethodne faze ne trebaju uplaćivati daljnje pristojbe, pa ni u finalu. Igrači sa ICCF rejtingom većim od 2300, u vrijeme raspisa Polufinala, a koji nisu sudjelovali u Preliminarnoj fazi, mogu se prijaviti direktno u Polufinalnu fazu uz uplatu pristojbe od 12 €. Polufinalne grupe sastojat će se od 11-13 igrača, vremenska kontrola 50 dana za 10 poteza. Pobjednik svake polufinale grupe, a možda i poneki drugoplasirani kvalificirat će se za finalnu fazu. Pojedini igrač može sudjelovati maksimalno u dvije polufinalne grupe.

3 Finale

Finale će započeti čim budu poznati svi sudionici, a sastojat će se od 13-17 igrača. Tri prvoplasirana u finalu osvajaju medalje i nagrade u gotovini (400-200-100 €). Nagrade će biti isplaćene u roku od 2 tjedna nakon što doznamo trojicu prvoplasiranih. Nagrade se isplaćuju preko Paypal servisa, EU uplate, ili bankovnog transfera. Trošak konverzije ili provizije biti će odbijen od iznosa nagrade. Prijave slati čim dospiju, tj. ne čekati zadnji čas!

Organizator turnira
Olli Ylönen, email:
olli.ylonen@hotmail.com


Objavio: Leonardo Ljubičić

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.