20 siječnja, 2021

Izvanredna/izborna Skupština HKDŠ

 

Poštovani kolege,

kao što Vam je sigurno poznato, dio članova izrazio je želju prihvatiti se posla oko funkcioniranja naše udruge/kluba, budući da su aktivnosti u zadnje vrijeme zamrle, što zbog mog povlačenja iz uloge Nacionalnog Delegata, što zbog izostanka sazivanja Skupštine (predsjednik je nije sazvao ni za 2019. ni za 2020. godinu – Skupština za 2019. godinu je trebala biti izborna). Ovime je znatno opala aktivnost naših igrača, nisu napravljeni obračuni za 2020., svi dužnosnici protu statutarno i dalje obnašaju iste, te, koliko mi je poznato, nisu nadležnim državnim institucijama dostavljeni potrebni godišnji financijski izvještaji; jednom riječju, udruga je gotovo prestala funkcionirati.

S obzirom da sam još uvijek predsjednik Nadzornog odbora, a ne želim ostavljati nered iza sebe, sazvao sam, te 16.-17. siječnja i održao (elektroničkim putem) sjednicu NO, a sukladno uputama iz Članka 13. Statuta HKDŠ, te Članka 46. Poslovnika o radu HKDŠ. NO je jednoglasno donio odluku (Izvješće NO), a kojom sam dužan sazvati Izvanrednu Skupštinu HKDŠ, koja će (elektroničkim putem) ujedno biti i izborna. Kako bih proveo ovo u djelo, molio bih Vas zainteresirane (mnogi su eksplicitno izjavili da se žele uključiti) da mi izjavite (mejl leoljubicic66@gmail.com ili onaj stari) svoju kandidaturu za jednu od sljedećih pozicija, kako bismo na toj skupštini proveli glasanje. Skupština, dakle, svake 4 godine bira:

-          predsjednika HKDŠ

-          3 člana Nadzornog odbora HKDŠ

-          3 člana Stegovnog suda HKDŠ.

Ove funkcije ne zahtijevaju veliki angažman (zapravo, vrlo mali), osim donekle predsjednika, pa se nadam da će se javiti dovoljno članova za sve tražene. Rok za javljanje postavljam na 31. siječanj 2021. godine, nakon čega ću sazvati Skupštinu. Novi predsjednik će potom preuzeti upravljanje financijskim računom HKDŠ, odabrati izbornika, kao i člana koji nas zastupa u HŠS (ako još budemo imali mjesto tamo). Naravno, nema zapreka da se postojeći dužnosnici ponovo kandidiraju ili da se jedan član kandidira na više pozicija (no može biti izabran samo na jednu).

Samo još napomena da je Zvonko Juras pristao biti Nacionalni Delegat HKDŠ, i to je sjajna vijest, formalno je već prijavljen kod ICCF-a, i sve buduće kontakte i pomoć igračima će on obavljati, dok ću ja završiti svoj posao pojedinačnim obračunom igračima za 2020. jednom kad mi budu dostupni svi podaci.

Srdačan pozdrav,

Leonardo

2 komentara:

  1. Šteta što sada nema dopisnih aktivnosti, kad je vrijeme takvo da je uništilo OTB šah uživo i sve se preselilo na internet...

    OdgovoriIzbriši
  2. Poštovanje Dejane,
    ima dopisnih aktivnosti i te kako, međunarodna organizacija dopisnih šahista ICCF je iznimno aktivna, a unutar nje i naša nacionalna asocijacija (HKDŠ), nego smo mi malo proceduralno zapeli u međufazi, ali evo to rješavamo. Ako Vas zanima više detalja, javite se.
    Srdačan pozdrav,
    Leonardo Ljubičić

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.