15 kolovoza, 2016

ICCF kongres 2016., Bremen, Njemačka - dan 1 (popodne)

Popodnevni dio je zapravo početak uistinu radnog dijela. Prvo se utvrđuje prisutnost delegata i tko je za koga proxy. Zabavna je činjenica da imamo prisutne delegate Nikaragve i Paragvaja, npr. dok predstavnici npr, Španjolske, Nizozemske, Portugala, Ukrajine, ... nisu došli.
Također zanimljiva je i činjenica da zapisnik sa prethodnog kongresa nije usvojen jednoglasno; Australija je suzdržana, dok Južna Afrika i Švedska glasaju protiv usvajanja. Švedski delegat čak tvrdi da njihova federacija nikad nije primila zapisnik na usvajanje, mada glavni tajnik tvrdi da se slalo 4 puta čak. Tenzije, koje smo i očekivali, rastu popriličnom brzinom.
Glasa se za suspenziju Tunisa, koji već nekoliko godina nije podmirio svoje dugove prema ICCF-u, usvojena jednoglasno.
I već u samom startu moj veliki propust, prijedlog 030 uspio sam preskočiti u prezentiranju članstvu, radi se o prijedlogu novog, vrlo opsežnog formulara, kojeg treba popuniti nova članica ako želi pistupiti ICCF-u. Novi formular potpuno je usaglašen sada sa statum ICCF-a. Usvojen većinom glasova. Isprike svima, nije mi jasno kako mi je ovo promaklo.
Glasa se za posthumno priznavanje titule IM preminulom amerikancu G. Shieldsu, kojem je nedostajala tek jedna partija za ovo postignuće. Usvojeno jednoglasno.
Odgađa se glasanje o slučaju Lesko do dolaska predstavnika Ukrajine, ili do kraja ovog kongresa.
Kao uvod pregledu rezultata rada triju radnih skupina koje je formirao kongres prošle godine (financije, vremenska kontrola, norme i rejtinzi), daje se pregled prijedloga prethodnog kongresa.

Kartice za glasanje
Za radnu skupinu financija, izlaganje iznosi ICCF-ov direktor financija George Pyrich.

S lijeva na desno: Michael Millstone (generalni tajnik), Eric Ruch (predsjednik), George Pyrich (direktor financija), Frank Geider (direktor svjetskih turnira)
Nastavlja voditelj skupine za vremensku kontrolu, Dennis Doren. S obzirom na osjetljivost njihovog prijedloga (Tri-B), Dennis daje naglasak i temeljit pregled načina kako je radila radna skupina, što zvuči i ispada vrlo kvalitetno.
Konačno, Austin Lockwood daje pregled rada radne skupine zadužene za rejting i norme.

Pošto kava još nije spremna, pauzu za istu nam ne daju. Nastavljamo prezentacijom računa dobiti i gubitka ICCF-a za 2015. godinu (George Pyrich) - sve ove dokumente moguće je pregledati na https://www.iccf.com/message?message=929, kako sam već prije javio.
Glasa se o prijedlogu da za pozivne i međunarodne turnire nižih kategorija, federacije plaćaju 0.60€ po partiji (ovo je omaškom propušteno formalizirati nakon prošlog kongresa). Usvaja se jednoglasno.

Račun dobiti i gubitka pokazuje da je ICCF ostvarila gubitak oko 27,000€, dakle cca 10,000€ manje nego godinu prije. Izvješće revizije daje Josif Mrkvička, rezimira da ICCF prolazi kroz svoju 2. "lean" (mršavu) godinu, i naglašava da je usprkos gubicima, tržišna pozicija ICCF-a zdrava i snažna.
Financijski izvještaj usvojen je jednoglasno.
George Pyrich potom izlaže financijski plan za 2016. godinu - procjena je da će ICCF ostvariti sličan gubitak kao i 2015. godine.**


S lijeva na desno: Austin Lockwood, Gino Figlio, Jason Bokar, Marco Caressa, Ambar Chatterjee, Andrew Dearnley, Dennis Doren

Prelazi se na glasanje o prijedlogu 11. Prijedlog prolazi sa 27 za, 8 protiv, i 21 suzdržan. (uključeni online glasovi delegata koji ne prisustvuju - ti su glasovi dani ranije i čuvani od strane software-a, te postaju vidljivi tek nakon što prisutni članovi kongresa daju svoje glasove)
Prijedlog 29 ide sada na glasanje: prijedlog prolazi sa 30 za, 4 protiv, 22 suzdržana.
Prijedlog 31a, rezultati glasanja:** tijesno prolazi sa 19 za, 13 protiv, ostali suzdržani.
Prijedlog 31b pomiče primjenu prethodnog na ovaj kongres. Prijedlog je prošao.
Prijedlog 32 - prošao sa 20 za, 14, protiv, 22 suzdržana.
Prijedlog 40 je zadnji na redu za današnji dan -  prolazi i ovaj, 29 za, 9 protiv, 18 suzdržanih.

Radni dio prvog dana ovime završava, slijedi nam sat-dva odmora, pa banket dobrodošlice.

Objavio: Leonardo Ljubičić

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.