17 kolovoza, 2016

ICCF kongres 2016., Bremen, Njemačka - dan TriB (popodne)

Pauze između jutarnjeg i popodnevnog dijela za mene i još dio delegata i službenika nije bilo; gledali smo prezentaciju firme ChessBase. Martin Fischer, njihov predstavnik, prezentirao je uistinu sjajne mogućnosti njihovog najvažnijeg proizvoda, ChessBase 13, kod analize partija i višestrukih analiza bez prisustva čovjeka, te cloud rješenja za čuvanje partija/analiza.
Martin Fischer (ChessBase GmbH) prezentira ChessBase 13 program i mogućnosti suradnje sa ICCF-om te pojedinačnim federacijama
Kako su nam dva ključna čovjeka (Lockwood i Dearnley) i dalje zadržani sa predstavnicima ChessBase-a, nastavljamo sa lakšim temama (izvješća zonalnih direktora, te odbora za sudačka pitanja). Novi predsjedavajući sudačkog odbora je amerikanac Thomas Biederman, izabran većinom glasova.
Zonski direktori izlažu svoje izvještaje pojedinačno. Sudeći prema istima, sve 3 manje zone (2, 3, i 4) uspješno rastu ili se oporavljaju.
Idemo konačno na prijedlog 28, početak rasprave u 15:20 pa da vidimo koliko će potrajati! Odmah u uvodu predlagatelj naglašava da glasanje o ovom prijedlogu zapravo znači glasanje isključivo za testnu prijavu, koja bi mogla potrajati nekoliko godina, ne i za sigurnu primjenu od ICCF-a za sva takmičenja (nepreciznost u načinu kako je formuliran prijedlog, pristaje se da zapisnikom bude utvrđena greška). Ovo dramatično mijenja situaciju - kongres dakle ima barem jednu ili dvije mogućnosti da ubuduće, a bazirano na testnim iskustvima, odustane od sustava. Razvija se diskusija u smjeru kojem smo i očekivali - većina delegata ima primjedbe na činjenicu da novi sustav ne podrazumijeva nikakav inkrement nakon 50. poteza. Prije glasanja još jednom se naglašava da glasamo za testni period, a kongres može bilo kada u svome radu kroz iduće godine odustati od istoga ako se utvrde problemi. Prolazi sa 25-15-16!!!
Pauza, pa nastavljamo sa prijedlogom 46, ne prolazi 15-15-26.
Prijedlog 47 ne prolazi 12-20-24. Srećom, jer većina delegata neće igrati finale 30, a ja hoću :).
Preostao prijedlog 023 od jučer: vraća se stari oblik Lige Prvaka, prijedlog je prihvaćen sa 33-1-22.
Preostali su završni izvještaji, i glasanje o lokaciji idućeg kongresa.
Prije toga još prijedlog 44 - zahtijeva 2/3 većinu, jer bi značilo promjenu statuta. Nije prošao, 12-24-19.
Utvrđuju se sastavi radnih skupina za idući kongres (uglavnom se brišu stare, ostaje tek skupina za norme i rejting).
Prelazimo na prezentacije potencijalnih domaćina idućeg kongresa. Ponude iznose Bangalore (Indija) i Albena (Bugarska). Prvo glasamo da li smo za tajno glasanje o domaćinu idućeg kongresa - nismo. Dakle, prezentacije idu ovim redom: 1. Indija, 2. Bugarska. Indijsku ponudu prezentira Ambar Chatterjee, bugarsku Petyo Marinov. Indijska djeluje nešto ozbiljnije, a bugarima ne ide na ruku ni činjenica da već drugi put mijenjaju lokaciju koju nude unutar zadnjih 30-ak dana. Indija ne prolazi 16-19-21! Glasamo sada za Bugarsku: 28-7-21, idući kongres je u Bugarskoj!
Predsjednik Eric Ruch završava kongres zahvalom!

2 komentara:

  1. Svaka čast, odradio si temeljito, znači nismo te uzalud slali ("šiljali" M.Držić) , hahaha...
    Bravo šampione, služiš na ponos i diku male ali Lijepe naše!
    PS pozdravi mi T.Biedermana ako bude prilike...

    OdgovoriIzbriši
  2. Biederman nažalost nije ovdje, ali prenijet ću Bokaru i Dorenu tvoje pozdrave!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.