16 kolovoza, 2016

ICCF kongres 2016., Bremen, Njemačka - dan 2 (popodne)

Popodnevni dio nastavljamo temama marketinga. Izlaže direktor marketinga Andrew Dearnley. Andrew naglašava uspješan početak suradnje sa ChessBase, koji su ponudili popuste na određeni dio svojih proizvoda, a koje svi dopisnjaci mahom koristimo. Za uzvrat, ponuđen im je moj opsežan intervju, a isti je zabilježio ogroman interes i pozitivan feedback, te je rezultirao trenutnim povećanjem novih članova, prvenstveno u SAD. Dakle, svi ICCF članovi se pozivaju da, ako planiraju kupovinu ChessBase proizvoda, urade to preko loga na ICCF-ovoj stranici. Uskoro se na njihovoj stranici očekuje i članak GM Twan Burga, o njemačkoj pobjedničkoj momčadi sa olimpijade. Nažalost, čini se da u tom smislu gubimo perspektivu, jer je Twan najavio da odustaje od suradnje, stoga sada Dearnley traži novog "kandidata" koji bi bio voljan pisati na temu dopisnog šaha na tom vrlo popularnom portalu. Dalje, nabraja brojne druge sponzore s kojima je ostvario suradnju (Hiarcs, Convecta, ...). Andrew i ja trenutno radimo na tome da uključimo još jedan aktivni šahovski portal, chessdom.com.

4 svjetska prvaka na kongresu (28 - Leonardo Ljubičić CRO, 24 - Marjan Šemrl SLO, 20 - Pertti Lehikoinen FIN, 11 - Fritz Baumbach GER)
Da ne zaboravim, Andrew je poslao poziv trenutnom svjetskom prvaku redovnog šaha M. Carlsenu ako bi slučajno bio zainteresiran za meč protiv ICCF-ovog prvaka (naravno, meč u dopisnom šahu). Za sada nemamo odgovor. Naglašava kako interes od strane vodećih igrača redovnog šaha za našom bazom partija iznimno raste, što je vrlo indikativno. Andrew nadalje prezentira prva dva "člana" novo uvedene "kuće slavnih" ICCF-a (Hall of Fame), to su Hans Werner von Massow, i Esko Nuutilainen. Naglašava da nije potrebno umrijeti kako bi se dospjelo tamo, dakle i živući zaslužni članovi moći će, ako tako odluči predsjednik, ući u Kuću slavnih ICCF-a.
Prijedlog 33 ide na glasanje, prolazi sa 24 za, 15 protiv, 17 suzdržano. Mi smo glasali protiv, a i predsjednik komentira da je ovo pogrešna odluka, praktički ukidamo GM norma turnire ovime.
Na kraju, jednoglasno usvajamo izvještaj direktora marketinga, koji dobiva snažan aplauz za sjajno obavljen posao.
Vrijeme koje imam na raspolaganju za odmor je nepostojeće; u svakoj pauzi pojavi se netko tko traži fotografiranje, intervju, ili samo želi stisak ruke. Ugodne obaveze, ali ipak uzimaju danak - za sve informacije koje ne uspijem prenijeti ovdje, "u realnom vremenu", unaprijed se stoga ispričavam, biti će naknadno unešene.
Prijedlog 41 povlači se iz procedure, ili će biti dorađen, ili poništen, jer postoje zaobilazni načini (šveđani daju YouTube demonstraciju). Razmatra se, u ovom kontekstu, i izrada tutoriala za nove igrače, ali i za stare koji se ne snalaze dobro i ne znaju koristiti sve mogućnosti ICCF servera.
Prijedlog 42 izaziva (pre)dugu raspravu, po mome mišljenju - a i nisam jedini čini se (npr. Hans-Jurgen Isigkeit iza mene zaspao je svom snagom). Prijedlog  je prošao 28 za, 6 protiv, 22 suzdržano.
Prijedlog 34 prolazi - 28 za, 10 protiv, 18 suzdržano. Olimpijade ubuduće idu u fiksnim ciklusima od 4 godine.
Russell Sherwood novi je zamjenik službenika za turnire bez stjecanja titula - jednoglasno.
Prijedlog 23 o povratku na stari format lige prvaka također izaziva polemiku; najviše zbog toga što predlagatelj nije prisutan. Glasanje se odgađa do sutra, kako bi se dalo vremena kontaktirati predlagatelja telefonom.
Slijede izvješća o raznim kategorijama turnira (Aspirers, Postal, ...). Njima završava današnji radni dio kongresa. Slijedi mi intervju kojeg je tražio Dr. Fritz Baumbach, a večeras ako budem od snage i cuger turnir.

Objavio: Leonardo Ljubičić

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.