16 kolovoza, 2016

ICCF kongres 2016., Bremen, Njemačka - Zona 1

Ništa od odmora, a vjerojatno otpada i moje sudjelovanje na cuger turniru - zakazan je sastanak Zone 1 večeras. Otvorio ga je direktor Zone, Marco Caressa.

M. Caressa vodi sastanak Zone 1 (EU)
Prva a čini se i najvažnija tema je prezentacija stanja sa finalom momčadskog prvenstva br. 9, i polufinalima br. 10, no kako mi stojimo loše na tablici, nama je ovo vrlo malo interesantno.

Financijski dio obrazlaže George Pyrich. Zona 1 je financijski dobra i stabilna, zabilježen je višak prihoda nad rashodima. Nema primjedbi na izvješće. Predlaže se da Zona 1 donira ICCF-u 5,000 € u svrhu razvoja servera, te da se organizator idućeg kongresa (ako bude Bugarska, naravno) pomogne sa 1,000 €. Usvaja se jednoglasno.
Josef Mrkvička daje pozitivno izvješće u funkciji revizora. Financijsko izvješće usvaja se jednoglasno.
Slijedi rasprava o normama na EU poštanskom kupu, također nama vrlo nezanimljiva.
Predlaže se organizacija 2. EU momčadskog prvenstva u 960 šahu. Organizirati će ga Rusi u prvom kvartalu iduće godine. Možda bismo i mi mogli prijaviti ekipu?
Thor Lovholt memorijal, ima li više smisla sad kad je postao svjetski (dakle, koliko smisla ima imati i Zona 1 i ICCF paralelno)? Glasamo 11-6 za ukidanje Thor Lovholt memorijala ograničenog na zonu 1. Ovo je razlog zbog kojeg ni ne raspravljamo o prijedlogu velšana da ga oni organiziraju u idućem izdanju.
Jedna federacija - ostatak EU, Poljska je iduća, očekivani broj ploča 50-70, negdje na jesen. (Usput, da spomenem kako su nam šveđani ponudili prijateljski meč koji bi počeo odmah iza Nove Godine, načelno sam prihvatio, planiramo 20-ak ploča) Nakon Poljske, na redu je Francuska.
Marco pita delegate da ustanovimo kriterije za selekciju igrača za idući Interzonal momčadski; problem nastaje npr. u prošlom izdanju EU je dala 3 momčadi po 9 igrača, što je ukupno 27, ali EU ima 36 članica - kako odabrati koje članice mogu a koje ne imati igrača? Ostaje kriterij da nacije koje imaju vrlo mali broj tituliranih igrača imaju prednost.
Na kraju, podržavamo Marcovu odluku o uvođenju nagrada za pobjednike turnira 1. kup u šahu 960.
Posljednja tema je prijedlog ukidanja EU poštanskih turnira (promo turnira). Šveđani, očekivano, negoduju, a nije jasno hoće li takva odluka donijeti porast svjetskih poštanskih turnira, ili ne. Odbijamo ukidanje cca 3-14.
Ovime ipak konačno završava ovaj predugi radni dan (19:45h).

Objavio: Leonardo Ljubičić

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.