04 rujna, 2017

ICCF kongres 2017 - Albena, Bugarska - Dan 0 II dio

Nakon ručka okupio se Upravni odbor. Sam ručak bio je ugodan i obiman.
Nemam pojma šta jedem
9 minuta i 22 sekunde kasnije ...
Sastanak upravnog odbora služi tome da se prokomentiraju izvješća ostalih službenika prije samog kongresa. Nedostaju nam G. Figlio, I. Pheby, R. Sherwood i Gian-Maria Tani. Dok za prvu trojicu znamo da neće doći, Gian-Maria je trebao biti tu prema svim predviđanjima.
Dennis otvara svojim izvještajem - naglašava da je intenzitet upita u vezi pojašnjenja pravila i dalje vrlo velik - posebno spominje situaciju kada se morao znatno angažirati kod prijedloga kongresa samo da bi razne primjedbe i prijedloge stavio u okvire postojećih ICCF pravila. Potom nas izvještava o, po njegovom mišljenju, velikom uspjehu nedavno uvedenog sustava automatske procjene nezavršenih partija. Prosječno vrijeme zaključenja istih iznosilo je 5 dana, dok je 50% zahtjeva za procjenu odrađeno unutar 3 dana.
Potom raspravljamo o sustavu automatizacije situacija kada igrač odustaje od natjecanja, uočeni su problemi kada sudac turnira donese pogrešnu odluku, stoga se radi na proceduri 14-dnevne odgode automatskog sustava. Biti će potrebno neko vrijeme prije potpune implementacije jer se radi o zahtjevnom zadatku. Po svemu sudeći biti će neophodno delegatima iznijeti potrebu da pronađemo osobu voljnu (volonterski, naravno) testirati sve ove procedure i koja bi ukazala na probleme u provođenju istih. Kad se već bavimo head huntingom, prijavio sam upit od ChessBase-a za osobom voljnom održavati njihovu bazu dopisnih partija (izlazi jednom u 2 godine, plaćen posao).
Upravni odbor, s lijeva na desno: G. Pyrich (samo ruke se vide), M. Millstone, A. Lockwood, D. Doren, E. Ruch, U. Staroske, G. Binder, J. Bokar
Gerhardov izvještaj govori nam da je uklonio više od 1,000 doktora, inžinjera, juniora i seniora iz baze ICCF, a prema nalogu prethodnog kongresa. Također, famozni Glicko sistem je testiran (vidjeti prošli kongres), i pokazuje se da je volatilnost rejtinga neprihvatljiva, te da je postojeći sustav (elo sustav) tek specijalni slučaj Glicko sustava, po svemu sudeći odustajemo od toga.
Uwe nas informira o situaciji GM norm turnira gdje isti padaju u kvaliteti, a kao rezultat odluka prethodnog kongresa. Pažljivi čitatelj sjetit će se da smo bili protiv tadašnjih prijedloga i da smo ovu situaciju predvidjeli. Standardni GM norm turnir pao je sa 9. na 7. kategoriju, te je osvajanje GM norme još više otežano.
Još malo raspravljamo o smislenosti daljnjeg održavanja paralelnog sustava igre redovnom poštom, ali bez nekog zaključka. MB meeting završavamo dovoljno rano da se dalmatinac ipak okuša u Crnom moru.
Monstrum od plaže impresivan je, okupao se i mogu konstatirati da je salinitet malo manji nego na Jadranu, pijesak je iznimno fine granulacije, valovi su neprihvatljivo visoki, uglavnom ocjena 3 od 10 u odnosu na domovinu. Nismo svjesni u kojem komadu raja živimo.
Panoramska fotka plaže

Plaža Albena resort

Najfiniji ikad viđen pijesak

Plaža Albena

Selfie Iskreno Vašeg
Sasvim slučajno čekiram program događanja i shvaćam da je večeras, a ne sutra, planiran Welcome Party u noćnom klubu "Bailando". Hitne pripreme i tu smo. Okupljaju se gotovo svi, na puno nerazumljivih jezika ljudi se rukuju i pozdravljaju se. Svi su nervozni jer piće dobrodošlice kasni 15 minuta. Nakon toga sve je kao i uvijek do sada, i dalje mi mnogi prilaze sa strahopoštovanjem (ipak sam prvak svijeta), a neki traže i savjet. Haha.
Bježim u sobu relativno rano jer sutra je prvi pravi kongresni dan.
S lijeva na desno: J. Mrkivička, G. Binder, U. Staroske, G. Pyrich, O. Ilonen, M. Millstone, E. Ruch, J. Bokar

Austin Lockwood, Michael Millstone, Patricia van Dyke (bolja polovica Dennisa Dorena)

E. Binder, J. Mrkvička, G. Binder

Nordijski dream team: Olli Ylonen i Per Soderberg

E. Ruch, P. Marinov, F. Baumbach

Ekipa snova: J. Bokar, A. Lockwood, L. Ljubičić - nastavljamo gdje smo stali u Bremenu.
Objavio: Leonardo Ljubičić

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.