06 rujna, 2017

ICCF kongres 2017 - Albena, Bugarska - Dan 3


Treći i zadnji radni dan kongresa započinjemo sa izvještajem odbora turnirskih direktora. Nema primjedbi na izvještaj. Nakon toga izvještaji vezani za odbore za žalbe, razglaba se o jurisdikciji kongresa u odnosu na ove odbore.

Idemo na zonske izvještaje. Sergey (zona 1) je prvi. Čita ukratko ono od jučer. Slijedi zona 2 (nema Gina). Nema primjedbi. Sada ide Jason (zona 3). Posebno naglašava rad sa Meksikom, gdje su započete pripreme da se formira federacija. Zona 4, Sailesh nije tu. Nema primjedbi.

Idemo na prijedlog 014. Formiranje nove, Svjetske zone, od zona Sjeverne Amerike i Latinske Amerike. Jason izvještava da je prijedlogu prethodio rad samo za to formirane radne skupine sastavljene od svih ZD, da su prikupili egzaktne podatke sa servera i napravili SWOT analizu. Zaključili su da treba formirati 2 zone, EU i ostatak svijeta. Na to je Zona 4 ipak odlučila ostati zasebna. Napominje se da treba porazmisliti o imenu Zone, jer ona ipak ne predstavlja svijet, primjedba uvažena. Dalje se iznose ideje samo jedne zone, ni jedne zone, itd. pro et contra. Mi smo ZA, prolazi 31-7-18.

Idemo na 013. Busemann pita koliko se puta u prošlosti uopće dogodilo da federacija mijenja zonu (tj. je li prijedlog uopće relevantan). Eric odgovara da se to dogodilo samo jednom (Australija prije par godina). Ide se na glasanje. Mi smo ZA, prolazi 31-2-23.

Eksterna pitanja, Eric. Ništa posebno za izvijestiti. Interna pitanja, ide se odmah na prijedloge.

Prvo 018, osim Pera, svi su čini se protiv ovog prijedloga. Austin nam je pripremio prezentaciju činjenica nakon 1 godine uvođenja sustava online glasanja. Razvija se rasprava što se prijedlogom točno želi postići. Na kraju Dennis pojašnjava što prijedlog NE predlaže. Ili sam ja glup ili doslovno svaki govornik, a puno ih se već izredalo, daje svoju teoriju, svaka različita od druge o tome što prijedlog predlaže. Mi smo ovdje SUZDRŽANI jer nemoguće mi je razabrati, a ni u glavi odsimulirati sve situacije oko online glasanja i dolaska na kongrese. Činjenica je da: prijedlog traži da onaj tko dođe na kongres, može glasati. Činjenica je da Statut ICCF u točki 16. ovo već jasno omogućuje. A prošle godine ili se dogodila greška, ili je kongres usvojio krivi sustav online glasanja prije par godina, ili su nužne promjene statuta. Ali sada smo tu, i o prijedlogu se mora glasati: 20-16-20 prolazi.

Pauza za kavu je na redu, Austin je revoltiran prolaskom ovog prijedloga pa se prilično demonstrativno pokupio i najavio svoju ostavku. Radi se o starim i nataloženim frustracijama i nezadovoljstvima među nekoliko službenika, u koje sam, nažalost detaljno upućen. Nadam se da će se tijekom dana ohladiti, on je definitivno potreban ICCF-u.

Prijedlog 026 Michael bi ga povukao, pošto je kongres sada dozvolio dolazak nepripremljenih ljudi na kongres. Slijedi rasprava (da, Per). Ovo je pomalo nastavak tenzije kojom smo završili prethodnu seansu. Argumenti za (ispravno) korištenje proxy funkcije stoje, jednako stoje i argumenti protiv zbog zloupotrebe. Ja sam ZA, glasa se i potrebne su 2/3 svih glasova (ne računajući suzdržane) jer bi za provođenje prijedloga bilo potrebno mijenjati statut. 19-15-22 ne prolazi (23 glasa su bila potrebna). Ovime smo završili glasanja o svim prijedlozima.

Odbori i komisije, već je sve rečeno tijekom kongresa. Nema primjedbi.

Budući sastanci – kongres – Eric ponavlja da ako nema ponuda on mora presjeći i donijeti odluku. Na sreću, javlja se Dinand Knol, i izjavljuje da je Južna Afrika zainteresirana dati ponudu organizacije idućeg kongresa do kraja godine. I englezi imaju ponudu: a) engleska federacija u Oxfordu ili b) unutar sponzora SchemingMind (ali formalno bi morao prijedlog biti od strane federacije, što će vjerojatno biti englezi i velšani zajedno). Odluku o ovome će sada morati donijeti Izvršni odbor (inače kongres o tome odlučuje). Jason se također nadodaje i najavljuje njihovu kandidaturu u 2020.

Zadnje, Michael spominje sponzorstvo dolaska na kongrese delegata koje smo nedavno uveli (praktički situacija sa mnom od prošle godine). Ove godine je to Hermann Rosch iz Paname – Hermann uzima mikrofon. On je slično kao i mi, uzeo gotovo mrtvu federaciju i oživio je. U 2 godine dobio je skoro 100 aktivnih članova! Puno je reklamirao na OTB turnirima, i na društvenim mrežama.

Eric na kraju zahvaljuje svima, bili smo jako brzi pa imamo slobodno popodne, meni naravno tek nakon prezentacije bugara.
Objavio: Leonardo Ljubičić

2 komentara:

  1. Leo, danas sam čuo ovu: navodno je Isus rekao Dalmatincima "Nemojte ništa raditi dok se ne vratim!"

    OdgovoriIzbriši
  2. :) :) :) A ja sam danas od R. Akrilla čuo ovu: došao u svog doktora, i kaže mu da ima "drinking problem". Doktor ga pita kako, a Richard kaže "I can't afford it!"

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.