06 rujna, 2017

ICCF kongres 2017 - Albena, Bugarska - Dan 2 cuger turnir

Navečer oko 20:15h odigrali smo tradicionalni cuger turnir. Igralo se u Šahovskoj Akademiji A. Karpov, niti 50 metara udaljenoj od hotela.
Šahovska akademija A. Karpov

Ulaz

Prostorija za igru

A. Karpov ovdje je celebrity
Akademija je osnovana prije par godina
Natjecanju je pristupilo 20 igrača, što domaćih, što nas dopisnih. Igramo 9 kola švicarca, a tempo za igru je 5 minuta po partiji, plus 3 sekunde inkrementa za svaki potez iznad 3 sekunde - nitko od nas nikad nije čuo za tu varijantu, navodno Bronsteinov izum, ali svejedno nam je - kako je jednom prilikom rekao Marjan Šemrl "mi ne koristimo sat nego kalendar". Brže od Fischerove varijante, sporije od klasične bez inkrementa.
Sudi Radislav Atanasov, asistira Laura Marinova
Ja sam igrao solidno, bilo je veselih pobjeda, ali i tužnih poraza. Cuger ko' cuger. Posebno mi je drago bilo pobijediti (glatko) Busemanna, a sa Baumbachom sam vodio tešku bitku, nažalost izgubio. Fritz je nevjerojatno vitalan!
V.D. Iotov, F. Baumbach, S. Busemann

I. Koshmak, A. Pavlikov

D. Doren i V.D. Iotov

G. Pyrich prati partiju iz 2. kola S. Busemann - F. Baumbach koju je stara kuka dobio a koja je na kraju izazvala kontroverzu

Moji rezultati
Na kraju sam zauzeo 7. mjesto, što nije tako loše. Pobjedu na turniru je odnio domaćin Pantev sa 7.5 bodova, a drugi je bio F. Baumbach sa 7 te treći P. Soderberg sa 6.5. Na kraju se pokazalo da je turnir bio vrlo neregularan, naime partija iz drugog kola Busemann-Baubach završila je pobjedom crnog, ali je Laura greškom (događa se, je li) unijela rezultat kao remi. Ovo je izazvalo salve protesta (nevjerojatno) Pera Soderberga koji je remizirao bez borbe zadnje kolo uz tvrdnju da bi igrao da je znao da neće biti drugi. Kao da je to bitno ..
Turnirska tablica bez korekcije spornog unosa
Valjda su me do sada tisuću puta fotografirali, svi obećavaju da će mi poslati fotke. Vidjet ćemo.
L. Ljubičić, P. Marinov, F. Baumbach
Majica mi je, naravno, prevelika. Na upit da mi daju manju, Petyo mi tipično bugarski kaže "No problem", ali sve majice su, pogađate, iste veličine. :)
Ovime završava ovaj predugi dan. Ni sutra neće biti puno lakše, sve isto samo navečer turnirska partija u meču ICCF - lokalni tim.

Objavio: Leonardo Ljubičić

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.