04 rujna, 2017

ICCF kongres 2017 - Albena, Bugarska - Dan 1

Danas kreće "pravi" kongres, u jutarnjem dijelu je otvaranje i svečani dio.
Delegati i gosti. U prvom planu J. Mrkvička, S. Andreica-Navruc, P. Soderberg, E. Knol, u pozadini A. Pavlikov, G. Pyrich, J. Bokar, G.-M. Tani, J. Helbich, te sasvim gore S. Hulecova, A. Gaujens, M. Ročius, P. Marinov i H. Akrill

U prvom planu Luz Marina Tinjaca Ramirez a iza Gianni Mastrojeni

Delegatima i gostima, kojih se okupilo 50-60, obratili su se redom Petyo Marinov u ime organizatora, potom direktor sportskog programa kompleksa Albena Ruslan Yordanov, i na kraju je predsjednik Eric Ruch proglasio kongres otvorenim.
Pozdravni govor P. Marinova, sjede prevoditelj, M. Millstone, E. Ruch i R. Yordanov
Ruslan Yordanov, sportski direktor kompleksa Albena
Predsjednik ICCF E. Ruch
U svom kratkom govoru, a prije slušanja himne ICCF-a, naglasio je da nam članstvo i dalje brojčano raste, te pročitao neka poznatija imena članova koji su preminuli tijekom prethodne godine. Naglasio je da ove godine primamo novu članicu (Indoneziju) a da se vrijedno radi i sa meksikancima i srbima. Domaćini su Ericu uručili poklon u vidu plakete nekog sveca koji lokalno navodno čini čuda u pogledu muškosti i snage.
Ako ovo ne pomogne, ništa neće
Imali smo, a prije prve pauze za kavu, i nastup lokalnih folkloraša, koji je bio izvanredan!
Daleko interesantnije od suhih govorancija
Pauza za kavu, vječno nasmijani domaćin Alexandar Parushev je u tamnom odijelu i sivoj košulji, desno na slici dalje i prvi put na kongresu vrijedni Indonežanin Yosua Sitorius sa boljom polovicom, leđima okrenuti A. Lockwood, do njega Englez Phill Beckett, i na kraju sasvim desno Hermann Rosch iz Paname

Gomila medalja i diploma, krvavi fizički posao sve to donijeti i podijeliti

11. svjetski prvak Fritz Baumbach i bolja polovica u razgovoru sa E. Ruchom i U. Staroskeom
Nakon polusatne pauze i dobrodošlog kofeinskog inputa, neplanirano kongresu se obratio Gian-Maria Tani, baš kao i njegov sunarodnjak Alberto Dosi prošle godine, zahvaljujući se za nagradu koju mu je kongres dodijelio u Bremenu.
Gian-Maria Tani, Direktor turnira za stjecanje titula
Uslijedilo je čitanje brojnih nagrada, kako počasnih priznanja (u ime Izvršnog odbora M. Millstone uručio je predsjedniku srebrnu i zlatnu Bertl von Massow nagradu, što ovaj nije očekivao) za osvojena mjesta i titule, te su se delegati, slavljenici i proxy-i redali na podiju primajući diplome i plakete iz ruku predsjednika. Mi smo opet izašli dva puta, jednom su meni dodijelili famoznu plaketu za titulu prvaka svijeta, a drugi put Anti za osvojeno 3. mjesto na 4. Veteranskom kupu. Čestitke Anti!
Per Soderberg
Sergey Grodzenskiy sa priznanjima, A. Pavlikov ga fotografira - ispred mene simpatična Luz Marina Tinjaca Ramirez koja mi je pokvarila 30% fotografija upadajući u objektiv stalno
Gianni Mastrojeni
G. Mastrojeni, P. Soderberg i S. Grodzenskiy
Slavomira Hulecova, 3. plasirana na prvenstvu svijeta i osvajač titule LGM
Legendarni Josef Mrkvička
Iurii Koshmak iz Ukrajine
Ulrich Baumgartner - Švicarska
Bravo za našu legendu!
Ova stvar sa plaketom: naime, ICCF je imao problema sa proizvođačem, kojemu je graviranje turnirske tabele i loga ICCF bio izgleda pretežak zadatak. Stoga su se u ICCF-u odlučili na kongresu prezentirati "običnu" praznu plaketu, te će nam (meni i ženskoj prvakinji) pravu dostaviti "naknadno". Kako smo uzimali plaketu, tako nam je uredni Uwe Staroske pri povratku na mjesta istu oduzimao, što je izazvalo salve smijeha prisutnih. Najviše medalja i priznanja odnijeli su, naravno, nijemci, a potom rusi.
Na samom kraju ja sam prezentirao novog člana Kuće Slavnih (Hall of Fame) ICCF-a, ove godine to je istaknuti nizozemski djelatnik Nol van't Riet, praktički otac našeg sustava rejtinga. Zadatak da ga osmisli dobio je 1980., a 5 godina nakon toga ga je i završio, te je kongres 1987. godine taj sustav koji više manje koristimo i danas na isti način, usvojio. Slijedi pauza za ručak pa popodnevni dio kongresa, prvi pravi radni.

Objavio: Leonardo Ljubičić

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.